Webinar Clean Vehicles Directive: aan de slag met laadinfrastructuur

Op woensdag 3 februari 2021 van 10.00 – 11.30 uur organiseert de Nationale Agenda Laadinfrastructuur de tweede stakeholderbijeenkomst van 2021. Samen met de projectgroep Clean Vehicles Directive kijken we naar het onderwerp ‘Clean Vehicles Directive: aan de slag met laadinfrastructuur’. Wat ligt er in het verschiet op het gebied van laadinfrastructuur? Hoe start je als organisatie met het aanleggen van laadinfrastructuur?

In augustus 2019 is de Europese Richtlijn bevordering van schone en energiezuinige wegvoertuigen vastgesteld. Ook wel Clean Vehicles Directive (CVD) genoemd. Doel van de richtlijn is om het gebruik van schone, energie-efficiënte voertuigen door middel van publieke inkoop te bevorderen. Vanaf 2 augustus 2021 moet elke aanbestedende dienst in nieuwe Europese aanbestedingen voldoen aan de vereisten uit de Richtlijn. Een goede laadinfrastructuur is hiervoor cruciaal: daarom kijken we in deze stakeholderbijeenkomst specifiek naar de raakvlakken tussen NAL en CVD.

Robert van den Hoed gaat in op de gids die hij schreef voor organisaties die willen starten met het aanleggen van laadinfrastructuur. Quirijn Oudshoorn en Gertjan Sybrandi delen  ervaringen die zij hebben opgedaan toen zij de laadinfrastructuur voor hun wagenpark wilden realiseren. Tijdens het webinar nemen we ruim de tijd voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. Meld u nu aan en laat weten waar u antwoord op of duidelijkheid over wilt hebben als het gaat over laadinfrastructuur.

Sprekers

              Quirijn Oudshoorn, Gemeente Rotterdam

              Robert van den Hoed, Startgids voor bedrijven

              Gert-Jan Sybrandi, Stedin

Voor wie

              Inkopers, beleidsmedewerkers en contractmanagers.

Datum en tijd

              3 februari 2021

              Tijd: 10.00 – 11.30 uur

Aanmelden

              Direct registreren:

https://www.webinartv.nl/nal-agenda/clean-vehicles-directive-aan-de-slag-met-laadinfrastructuur/